GRADU VALPOVU ZA PROJEKT „PROACTIVA“ ODOBRENO 986.396,61 kn

Jučer je u zagrebačkom hotelu Esplanada održana Konferencija ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo. Organizatori konferencije su Jutarnji list i Hrvatski zavod za zapošljavanje pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Na konferenciji su predstavljene važne informacije o mogućnostima koje pružaju mjere aktivne politike zapošljavanja. Naglasak je stavljen na mjeru samozapošljavanja koja potiče poduzetnički duh, potpori za zapošljavanje (pripravništvo) koja omogućuje stjecanje prvog radnog iskustva svima koji su završili visoko obrazovanje te specijalizirane programe zapošljavanja sufinancirane sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U sklopu konferencije gradonačelnik Šutalo, ministar Marko Pavić i ravnatelj HZZ Ante Lončar potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ za projekt PROACTIVA – lokalna inicijativa za zapošljavanje na području Valpovštine za u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 986.396,61 kn. Partneri na projektu Grada Valpova su LRA Valpovo-Petrijevci d.o.o., HF Belišće d.o.o., TEO-Belišće d.o.o., Srednja škola Valpovo te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Projekt je pripremila LRA Valpovo Petrijevci d.o.o. u suradnji sa upravnim odjelima Grada Valpova.

Izvor fotografija: https://www.flickr.com/photos/154309080@N05/sets/72157704270868612/with/33600935358/

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.