Partneri projekta “Proactiva”

Valpovački poduzetnički centar d.o.o. pruža savjetodavne usluge koje su potrebne poduzetnicima početnicima, a odnose se na analizu poduzetničkog pothvata, analizu poslovne ideje, pravnog oblika poslovanja, potrebnih sredstava za poslovanje te ispitivanje tržišta. Konzultantske usluge koje Centar pruža su prije svega izrada poslovnih planova i investicijskih elaborata za poduzetnike.Za potrebe poduzetnika Centar provodi i istraživanje tržišta, u suradnji sa susjednim Poduzetničkim centrima, te tako nastoji poduzetnicima početnicima osigurati sve relevantne informacije za njihov proizvod ili uslugu, kako bi njihova poslovna ideja bila uspješno realizirana te kako bi svoj proizvod mogli uspješno plasirati na tržište. Centar sudjeluje u izradi kataloga i brošura za poduzetnike u promotivne svrhe. Također, centar provodi brojne lokalne razvojne projekte koji se financiraju iz eu fondova i fondova ministartava. Osim vođenja Valpovačkog Kina korner treba istaknutu i uslugu pružanja smještaja u odmaralištu u Velom lošinju, te vođenje Poduzetničkog inkubatora Grada Valpova.

Posjeti web

Izvor fotografije: www.valpovstina.info

HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE d.o.o. iz Belišća bavi se proizvodnjom hidrauličnih preša za proizvodnju auto guma. Tvrtka HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE d.o.o. je u privatnom vlasništvu koja uspješno posluje od osnivanja 1988. godine. Sa sjedištem se nalazi u Belišću na području Osječke županije Vrlo uspješna tvrtka, koja gotovo sve svoje proizvode - strojeve za proizvodnju automobilskih guma - izvozi diljem svijeta, Harburg-Freudenberger Belišće, do sada je četiri puta nagrađena Zlatnom kunom Hrvatske gospodarske komore.

Posjeti web

Izvor fotografije: www.lokalni.vecernji.hr - Marko Mrkonjić/PIXSELL

Povijest Srednje škole Valpovo započinje davne 1898. godine osnutkom Šegrtske škole u Valpovu. Tijekom svih proteklih godina Škola je djelovala na raznim lokacijama i pod različitim nazivima (Zanatska, Trgovačka, Zanatsko-trgovačka, Muška obrtna, Stručno-produžna, Industrijska, Škola učenika u privredi, Metaloprerađivačka). Odgajala je i obrazovala generacije učenika različitih profila zanimanja. Tako su se obrazovali: šegrti, majstori, tehničari, KV i VKV stručnjaci raznih profila zanimanja u sektoru strojarstva, elektrotehnike, kemijske tehnologije, obrade drva, poljoprivrede i trgovine. 1959. godine osniva se Ekonomska škola koja djeluje samostalno, a od 1963. godine školujemo učenike gimnazijskog usmjerenja. Paralelno s otvaranjem i razvojem strukovnog školstva u Valpovu, razvijalo se strukovno školstvo u Belišću koje je oduvijek bilo orijentirano potrebama tadašnjeg kombinata Belišće i svim njegovim sastavnicama. Srednja škola Valpovo, po strukturi i sastavu kakva postoji i danas, pravna je slijednica Srednjoškolskog centra Valpovo osnovanog 30.svibnja 1968. godine u čiji su sastav ušle slijedeće škole sa područja Valpovštine: Gimnazija „14 travanj“ Valpovo, Ekonomska škola iz Valpova te Metaloprerađivačka škola s praktičnom obukom iz Belišća (tada u sastavu Metalskog školskog centra iz Belišća). Ujedno se godina 1968. službeno vodi kao početak rada škole u strukturi i sustavu kakva postoji i danas u mreži srednjih škola Osječko-baranjske županije. Srednju je školu Valpovo osnovala Osječko–baranjska županija Odlukom o prijenosu osnivačkih prava koju je donijelo Ministarstvo prosvjete i športa dana 1. veljače 2002. Godine.

Posjeti web

Izvor fotografije: www.ss-valpovo.hr

TEO-Belišće d.o.o. Tvornica elektro opreme tvrtka je sa 30 godina tradicije u poslovima vezanim za projektiranje, proizvodnju i montažu elektrotehničke opreme u industriji i proizvodnji elektroničkih sustava za informiranje u javnom prijevozu. TEO-Ing d.o.o. je sestrinska tvrtka koju čini stručni i specijalizirani kadar za poslove elektromontaže u industriji. Od nekadašnje proizvodnje upravljačkih sustava za strojeve za injekcijsko prešanje polimera, preko upravljačkih rješenja u industriji i poljoprivredi, do novih visokih tehnologija za obnovljive izvore energije – TEO-Belišće i TEO-Ing su rasli i stvarani da bi danas bili Vaši pouzdani partneri koji mogu ponuditi usluge elektrotehničkog inženjeringa, od ideje od rješenja.

Posjeti web

Izvor fotografije: www.teo-belisce.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje javna je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske ustrojena Zakonom o tržištu rada („Narodne novine“ br. 118/2018) i ima ključnu ulogu u reguliranju ponude i potražnje na tržištu rada Republike Hrvatske. Misija zavoda je učinkovito posredovanje na tržištu rada s ciljem osiguranja potrebne radne snage, postizanja pune zaposlenosti te ostvarivanja prava za vrijeme nezaposlenosti, uz promicanje partnerskih odnosa s dionicima na tržištu rada. Hrvatski zavod za zapošljavanje je vodeća institucija na hrvatskom tržištu rada poglavito u objedinjavanju cjelokupne ponude i potražnje s ciljem pune zaposlenosti, što postiže učinkovitim posredovanjem kroz razvoj usluga visoke kvalitete prema potrebama klijenata, razvijanjem vlastitih znanja, vještina i sposobnosti i promicanjem partnerskih odnosa s dionicima na tržištu rada.

Posjeti web

Izvor fotografije: www.hzz.hr

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.