Početna konferencija projekta Proactiva

Kako programi osposobljavanja CNC operatera, elektromontera i web dizajnera mogu povećati zapošljivost na području Valpovštine? Odgovore na to pitanje donosi EU projekt Proactiva – lokalna inicijativa za zapošljavanje na području Valpovštine, koji će javnosti biti detaljno predstavljen na početnoj konferenciji u četvrtak (22. travnja), s početkom u 12 sati u Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Valpova.

Riječ je o projektu kroz kojega će se povećati zapošljivost ukupno 61 osobe, jer će se za poslove CNC operatera osposobiti 24 osobe, program osposobljavanja za web dizajnera će proći 15 osoba, a dok će najmanje 10 osoba završiti tečaj informatičkog opismenjavanja, razvit će se i verificirani kurikulum za program stručnog osposobljavanja za elektromontere, na kojemu će biti 12 polaznika. Radionice i osposobljavanja besplatni su za sve sudionike. 

U svemu tome, razina zapošljivosti će se povećati i za 260 učenika s područja Valpovštine, što će se postići informativnim aktivnostima o potrebama tržišta rada i prednostima upisa u tehnička i IT zanimanja, čime će se srednjoškolce i osnovnoškolce potaknuti na donošenje kvalitetnije odluke o nastavku obrazovanja.

Naposljetku, kroz projekt će se pokrenuti i Klub za zapošljavanje kojemu će cilj biti usmjeravanje ranjivih skupina u traženju posla, savjetovanje o mogućnostima prekvalifikacije, pomoć pri prijavi za poslove, ali i mobilizacija lokalnih čimbenika kroz prepoznavanje potreba i potencijala. Projekt Proactiva će tako adekvatnim inicijativama odgovarati na potrebe tržišta rada, čime će se dugoročno osigurati povećanje zapošljivosti na području Valpovštine.

Početna konferencija će biti organizirana u skladu s mjerama epidemiološke zaštite, a broj sudionika je ograničen. 

VIŠE O PROJEKTU

Projekt “Proactiva – lokalna inicijativa za zapošljavanje na području Valpovštine” u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna je vrijednost projekta 986.396,61 kuna, a trajanje 24 mjeseca. Projektni partneri su Lokalna-razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o., Harburg-Freudenberger d.o.o., TEO-Belišće d.o.o., Srednja škola Valpovo i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek.

KONTAKT

Marko Barišić

pravni savjetni i savjetnik za LR i EU fondove

Valpovački poduzetnički centar

marko.barisic@vpc.hr

+385 91 890 5823

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.